Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

καταπατηση ασυλου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Είναι η τρίτη βδομάδα συνελεύσεων, και στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σήμερα 30/11 έχουν Γενική Συνέλευση το ΦΠΨ, το Φυσικό, το ΒΕΤ, τα Υλικά και το Πτετ (ίσως και άλλοι και δεν το γνωρίζω). Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι εκτός πόλης μερικά χιλιόμετρα και δεν αποτελεί κομμάτι ανάμεσα σε σπίτια. Υπάρχει πανεπιστημιούπολη δηλαδή και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς παρεξήγηση για το χώρο. Ομάδες ΔΙΑΣ μπήκαν και βόλταραν έξω από το κτίριο που εκείνη την ώρα είχε Γ.Σ. το Πτετ.

Δεν έχει γίνει άρση ασύλου για κάποιο λόγο (κατά ζωής κτλ). Δεν έχει συνεδριάσει καν το "αρμόδιο όργανο". Σε πλήρη κάλυψη από τους θυρωρούς στην πύλη, ύστερα από την νέα πολιτική του Πρύτανη που πχ ζητάει "register" για κάθε αυτοκίνητο που εισέρχεται στο πανεπιστήμιο!

Ευθεία παραβίαση ασύλου μερικές μέρες πριν από την 6η Δεκεμβρίου και εντωμέσω Γενικών Συνελεύσεων. Κράτος καθεστώς. Πολίτευμα χούντα. Τρομοκρατία της κυριαρχίας πάνω στον φοιτητικό συνδικαλισμό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρώτη αντίδραση σχετικά Ύστερα από απόφαση του Συλλόγου του Πτετ (κάλεσμα 20:00 στη Νομαρχία) έγινε συγκένρωση έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων. Περίπου 250 άτομα μαζεύτηκαν. Πανό από Πτετ, Αγωνιστικές Κινήσεις και μλ (αν ήταν και άλλα δεν ξέρω, ίσως ένα από Επιστήμη των Υλικών και ΒΕΤ). Παλμός και συνθήματα κυρίως κατά της καταστολής, της χούντας και υπέρ του ασύλου. Επίσης, ακούστηκαν και συνθήματα σχτικά με μνημόνιο-ΔΝΤ κτλ. Η πορεία κατευθύνθηκε από Πυρσινέλλας στην Πλ. Πάργης και κατέβηκε μέχρι την 28ης. Εκεί πέρασε μπροστά από το μπατσομέγαρο και συνέχισε για να καταλήξει στην Νομαρχία, όπου έγινε καθηστική διαμαρτυρία μη δίνοντας τον δρόμο στην κυκλοφορία.

Σημ.1: Λέγεται ότι ο Πρύτανης πήγε στο Α.Τ. να "ζητήσει τα ρέστα".
Σημ.2: Οι ΔΙΑδες όταν ρωτήθηκαν τι δουλειά έχουν στο παν/μιο είπαν "χάσαμε το δρόμο".
Σημ.3: Η είσοδός τους έγινε από την πίσω/πλάι μεριά του παν/μιου όπου δεν υπάρχει φύλακας/θυρωρός.
Σημ.4: Ένα μείον για την πορεία ήταν ότι δεν είχαμε προλάβει να τυπώσουμε κείμενα να μοιράζονται στους περαστικούς... οπότε μπαινοβγαίναμε στα μπλοκ για να ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου