Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

εμπειρίες από τη σημερινή μέρα και πρόγραμμα Παρασκευής 3/12

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνέλευση κατάληψης, η οποία λόγω της έντασης και της κούρασης της σημερινής μέρας είχε περιορισμένη προσέλευση. Συνεπώς γίνανε μόνο κάποιες τοποθετήσεις σχετικά με τη σημερινή πορεία και το συντονιστικό γενικών συνελέυσεων και αποφασίστηκε το πρόγραμμα της αυριανής μέρας.

Το μπλοκ της σχολής μας είχε αρκετό κόσμο, δυναμικό παλμό και φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα. Η παρουσία δυνάμεων καταστολής ήταν περιορισμένη, παρ' όλα αυτά στο Σύνταγμα μετά απο σύγκρουση με τα μπροστινά μπλοκ των φοιτητών, η αστυνομία έδειξε ξεκάθαρα πως οποιαδήποτε στάση πέραν της παθητικής στις πορείες δεν θα γίνεται ανεκτή. Φοιτητές τραυματίστηκαν απο δυνάμεις καταστολής και προσήχθησαν 5 άτομα στη ΓΑΔΑ. Η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση καθώς ανέβαλλαν το Συντονιστικό Γενικών Συνελέυσεων και για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους προσαχθέντες κινήθηκαν προς την ΓΑΔΑ.
Αρκετά μέτρα απο τη ΓΑΔΑ, κλούβες των ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο στους αλληλέγγους, αποδεικνύοντας ότι δε θα δίσταζαν να ανακόψουν την κίνηση της πορείας μας. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο λίγη ώρα και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου θα γινόταν το Συντονιστικό Γενικών Συνελέυσεων.

Στο Συντονιστικό, δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει γιατί αποτυπώνει απ' τη μια την αδυναμία συνδιαμόρφωσης κοινών στόχων και δράσεων στις γενικές συνελεύσεις των Πανεπιστημίων, και απο την άλλη την απουσία σύνδεσης των φοιτητών με τα υπόλοιπα κοινωνικά κομμάτια.

Εμείς, σαν ΕΜΜΕ, εκφράσαμε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της σχολής μας, ενημερώσαμε για ένα ψήφισμα αναφορικά με την καταπάτηση ασύλου (στις 18 Νοέμβρη)στην Καλαμιώτου, όπου στεγάζεται το τμήμα ΕΜΜΕ, καθώς και για τη στήριξη των σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων στην αυριανή παρέμβαση- διαμαρτυρία στην αρχή της οδού Ερμού, από το σύλλογό μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΜΜΕ:

Παρασκευή 3 Δεκέμβρη:
- στις 12:00 μαζευόμαστε στη πλατεία Καπνικαρέας για μικροφωνική παρέμβαση στην Ερμού, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων στα γύρω μαγαζιά και των διερχόμενων καταναλωτών σχετικά με το λόγο της συγκέντρωσης που θα γίνει το απόγευμα

- στις 15:00 μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά στην κατάληψη- ελάτε και φέρτε ότι έχετε ευχαρίστηση

- στις 18:00 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία των σωματείων- εργατικών συλλογικοτήτων, στην αρχή της οδού Ερμού ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία  των καταστημάτων

 - ακολουθεί συνέλευση κατάληψης η οποία θα διαμορφώσει το πρόγραμμα του σ/κ

- στις 22:00 προβολή της ταινίας του Luis Bunuel "το φάντασμα της ελευθερίας" 


Η κατάληψη είναι ανοιχτή, ελάτε για να συζητήσουμε, να αράξουμε, να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά!



κάποιες από την Καλαμιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου