Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η Τρόικα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις...

...αλλά απτή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και αποτυπώνεται στις μειώσεις των μισθών, στην αύξηση του συνταξιοδοτικού ορίου, στις ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ, στις περικοπές, στις απειλές της εργοδοτικής τρομοκρατίας, στον εκβιασμό της ατομικής διαπραγμάτευσης με τα αφεντικά, στην απελευθέρωση των απολύσεων.

Αυτή η επίθεση είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης που δημιουργήθηκε απ’τον ίδιο τον καπιταλισμό εις βάρος κάθε εκμεταλλευόμενου κοινωνικού κομματιού... τους εργαζομένους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους μετανάστες. Όλη αυτή η συνολική υποτίμηση των ζωών μας γίνεται από φωνές που μας καλούν σε «συστράτευση και εθνική ομοψυχία» για τη σωτηρία των πολυεθνικών, των τραπεζών και των αφεντικών.

Απ΄το χώρο των «μεταρρυθμίσεων» δε θα μπορούσε να λείψει και ο τομέας της παιδείας. Η γενιά των φροντιστηρίων καλείται να συνεχίσει τους εντατικοποιημένους ρυθμούς σπουδών και μετά την είσοδο στο πανεπιστήμιο, που πλέον θα επιτηρείται από εξωπανεπιστημιακά... «στελέχη», που στόχο έχουν να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε κερδοφόρα επιχείρηση. Σ’ένα πανεπιστήμιο που δε θα παρέχεται γνώση αλλά αποκλειστικά εξειδίκευση, συμμορφωμένη με τους κανόνες της αγοράς, θα διαφεντεύει ο ατομικισμός και ο άκρατος ανταγωνισμός στις ζωές των φοιτητών. Ο μαθητής, που θα έχει πασχίσει για την πολυπόθητη είσοδό του στο πανεπιστήμιο θα καλείται να συνεχίσει να αποδεικνύει την αποδοτικότητά του ώστε να κριθεί «άξιος» να συνεχίσει να υπάρχει μέσα στο πανεπιστήμιο-αγορά, διαφορετικά θα χάνει το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Οργανώνουμε τις απαντήσεις

Ο Δεκέμβρης του 2010 δεν είναι μνημόσυνο όσων έγιναν πριν δύο χρόνια. Οι συνθήκες αυτές, που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους τότε, όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά έχουν ενταθεί και αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην υπάρχουσα συγκυρία. Η εμπειρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη αποτελεί πηγή έμνευσης των αγώνων μας τους οποίους θέλουμε να επεκτείνουμε και να γενικεύσουμε. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ, χέρι χέρι με τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλούν σε απεργίες πυροτεχνήματα στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και να αποτελέσει τροχοπέδι των αντιστάσεων και των κοινωνικών μας αγώνων.

Στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις...

Στον αντίποδα της επίθεσης που δεχόμαστε, δεν κάνουμε πίσω σε όλα αυτά που έχουμε κατακτήσει με αγώνες και δεν τασσόμαστε υπέρ ενός συστήματος που δεν μας εκφράζει, αλλά παλεύουμε για την ανατροπή του.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 6/12 στις 16.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ 15/12

Συνέλευση Κατάληψης Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος      Επικοινωνίας κ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου