Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απολογισμός σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου- αυριανό πρόγραμμα κατάληψης

Το κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο είχε δοθεί με απόφαση του χθεσινού συντονιστικού κατάληψης στις 11 στη σχολή μας. Φοιτητές και φοιτήτριες μαζευτήκαμε στην είσοδο της Καλαμιώτου την ώρα εκείνη και ξεκινήσαμε για τα Προπύλαια, όπου βρεθήκαμε και με άλλους συμφοιτητές μας. 
Η συμμετοχή μας στην πορεία ήταν οργανωμένη, με βάση τις αποφάσεις του συντονιστικού της κατάληψης (μοίρασμα κειμένων για αντιπληροφόρηση, μέσα αυτοπροστασίας και περιφρούρησης του μπλοκ μας).
Γύρω στις δύο, η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με εμφανώς περισσότερο κόσμο από την προηγούμενη βδομάδα. Λόγω της μαζικής συμμετοχής φοιτητών στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, ο κόσμος που συγκροτούσε το μπλοκ της σχολής μας ήταν σχεδόν διπλάσιος απ' το προηγούμενο συλλαλητήριο. Συνθήματα ακούστηκαν σχετικά με το ψηφισμένο Νόμο Πλαίσιο για την εκπαίδευση, ενώ συμπορεύτηκαν μαζί μας και καθηγητές του τμήματος. 
Η εξέλιξη της πορείας ήταν ομαλή και χαλαρή, και ταυτόχρονα η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Αν και η συμμετοχή του κόσμου ήταν αυξημένη, σε σχέση με το περασμένο συλλαλητήριο, τα συνθήματα, η αποδοκιμασία του Νόμου- έκτρωμα και γενικότερα το κλίμα, δεν είχε αντίστοιχη ένταση. 
Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια μετά από μια ώρα περίπου, με τους φοιτητές να συνεχίζουν για το Συντονιστικό όλων των καταλήψεων στη Νομική. 



Αν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες για το σημερινό συντονιστικό κατάληψης της σχολής μας, η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Ωστόσο, όσοι βρεθήκαμε ανταλλάξαμε απόψεις για τη σημερινή πορεία και το Συντονιστικό της Νομικής, αποφασίσαμε να προωθήσουμε το blog της κατάληψης στο κεντρικό site της σχολής και οργανώσαμε το πρόγραμμα της αυριανής μέρας.

Παρασκευή 9/9/2011

12.00  μοίρασμα του πλαισίου της γενικής συνέλευσης στη γειτονιά της σχολής μας (Μοναστηράκι- Θησείο)

16.00 Συντονιστικό κατάληψης ΕΜΜΕ (θα συζητηθεί το πρόγραμμα της εβδομάδας, εκδηλώσεις, δράσεις και αναλυτική κριτική στο Γενικό Συντονιστικό Καταλήψεων ως κεντρική δομή του φοιτητικού κινήματος)

19.00 Συλλογικό μαγείρεμα (μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί)

22.30 Προβολή της ταινίας The piano- Jane Champion 
http://www.youtube.com/watch?v=MLpzo_nwZpE  (trailer της ταινίας)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου