Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κείμενο που μοιράστηκε σε Λύκειο της γειτονιάς μας από το συντονιστικό κατάληψης ΕΜΜΕ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..? ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ..?
΄Ήδη πριν από το καλοκαίρι μονοπωλούσαν στις συζητήσεις των γονιών και στις ειδήσεις, έννοιες όπως οικονομική κρίση, μειώσεις μισθών, υποχρηματοδότηση, περικοπές δαπανών. Ο Σεπτέμβρης μπήκε και άλλους μας βρίσκει στις καταλήψεις των σχολών μας και άλλους στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία, διδακτικό προσωπικό και υποδομές ή σε διαφορετικό σχολείο από το περσινό, εξ’ αιτίας της «συγχώνευσης» σχολείων. 

Με λίγα λόγια φοιτητές, μαθητές και καθηγητές πρωταγωνιστούμε σε μια άγρια εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, που θέλει από τη μια να τιθασεύσει και να κάνει πιο πειθαρχημένο ένα από τα πιο ριζοσπαστικά κοινωνικά κομμάτια (φοιτητικό κίνημα ’06-’07, απεργίες δασκάλων ’06, μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις το Δεκέμβρη του ’08). Από την άλλη θέλει να μας εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια αυταρχικών συστημάτων διοίκησης (managers, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, απειλές για διαγραφή), να περιορίσει τον ελεύθερο χρόνο ενισχύοντας την παραπαιδεία, προσφέροντάς μας άφθονη εξοικείωση με τα  μελλοντικά 12ωρα εργασίας.  

Τη στιγμή αυτή υπάρχουν ήδη πανελλαδικά 310 καταλήψεις τμημάτων και σχολών ακριβώς γιατί το ψηφισμένο νομοσχέδιο επεμβαίνει στην ουσία του Πανεπιστημίου, τον τρόπο λειτουργίας του και τη διαχείρισή του και προφανώς από αυτό δε θα μπορούσε να λείπει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το προπύργιο δηλαδή του Πανεπιστημίου. Όταν η καθημερινότητά μας σκληραίνει και η ζωή μας μπαίνει σε ολοένα και πιο αυταρχικά πλαίσια η απάθεια και η παραίτηση δεν είναι λύση. Η αντίσταση, η δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας, η στήριξη αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών είναι αναγκαίες.

Εμείς ως φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ  παρεμποδίζουμε την ομαλή λειτουργία της σχολής μας, σε μια προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος. Παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα έδαφος αγώνα για δράσεις, συζητήσεις, επικοινωνία. Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σχολεία που γειτνιάζουν στη σχολή μας που βρίσκεται στην πλατεία Καπνικαρέας (Καλαμιώτου 2), ως μια πρώτη κίνηση γνωριμίας και απεύθυνσης σε ένα κομμάτι που επηρεάζεται και αυτό από τον ψηφισμένο νόμο του Υπ. Παιδείας. Η κατάληψη είναι ανοιχτή για όσους και όσες ενδιαφέρονται. Στη διεύθυνση emmesquat.blogspot.com μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τα νέα της κατάληψης.

                                                                                                              συντονιστικό κατάληψης ΕΜΜΕ

3 σχόλια:

  1. Παιδιά, να κάνω μια ερώτηση, παίζει να ανοίξει η γραμματεία ενώ το τμήμα είναι σε κατάληψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση που ανοίξει η γραμματεία θα ενημερωθείτε από το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση!
    Βάλτε το ως θέμα όμως παιδιά, γιατί καιγόμαστε για πρακτικά ζητήματα και χαρτιά που πρέπει να πάρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή